Det är nästan en tradition för talangfulla fem- och sexåringar att kvala under våren, för att försöka ta sig till finalerna under Falsterbo Horse Show. Nu är även fyraåringar välkomna. 


Folksam, som sponsrar unghästklasserna sedan många år, utökar sitt engagemang och namnger även fyraåringarnas klass. Just fyraåringarna har två kvalchanser, JumpClubs tävlingar den 15 maj och Grevlundagårdens tävlingar den 13 juni. Totalt kommer 20 hästar få chansen att starta i Falsterbo.

– Den nya gräsbanan, Falsterbobanan, med måtten 110 × 50 meter är perfekt för att talangfulla fyraåringar ska få en härlig start i sin fortsatta karriär på stora tävlingar. För de här fyraåringarna är det sedan bra timing för betesgång, säger Jana Wannius i ett pressmeddelande.

Positiv Sylve

– Kul att Falsterbo Horse Show tar initiativ som är utvecklande för sporten. Det är riktigt bra för de yngsta hästarna att få börja sin tävlingskarriär i den här tävlingsformen. Och en fantastisk erfarenhet för den unga hästen att vara i den unika miljö som Falsterbo erbjuder, säger Sylve Söderstrand, förbundskapten i hoppning.

Folksam Scandinavian Opens fyraårsklass kommer att gå fredag den 10 juli, med final söndag 12 juli.


Http://hippson.se

Kommentera

Publiceras ej