http://www.horsecollaborative.com/watch-this-and-youll-never-mount-from-the-ground-again/?hvid=1Qo6bK
Här är en länk med film där de visar hur det 
går till när man sitter upp utan pall. 
Det ser ju inte bra ut, ni får se själva på filmen 

Visst det finns proffs som sitter upp utan pall utan att störa en enda rörelse men det är inte så att alla kan.. Pga av sin kroppsvikt eller av andra skäl. 

Och det tar ju en stund att träna för att Kunna det. 
Barn, kan man ju inte heller kräva att dom ska träna på det under varje lektion.. Dom har inte samma stryka och "fjäder" som det utvecklas senare i livet. Men fortfarande att inte alla kan, så en pall är en bra lösning när din häst är van vid det och så ser jag ju inte detta som hinder. Självklart ska man kunna sitta upp själv ifall om man ramlat i skogen eller så. Jag pratar om vardagssituationer. 

Jönköpings helgen.

Goldie gick inte som jag förväntat mig hon kändes fin men ville inte riktigt fram. Första dagen stoppade hon på ett hinder hon verkar inte gilla det för dagen efter debut 120 stoppade hon också på den. Utgick efter vi hoppade den som var näst sista hindret av 13 språng, sista hindret var en kombination jag visste att hon kommer att få svårt att klara genom när hon inte var riktigt framme efter stoppet innan och att jag redan fått många tids fel. Synd för hon var jätte fin på övriga hinder. 120 kändes rätt nu med henne men hon måste mer fram. Men jag tror den här tävlingen blev lite för mycket för henne stor och nationellt.. 

Touch min fina häst presterar jämnt och hoppade väl. Han rev någon men det tar jag på mig för flesta gångerna var mitt fel han går ju som tåget jag skulle varit mer stark och ta tillbaka mer emellan. Och sen på söndagen, Touch bara gick in nationellt 125 debut och hoppade helt fantastiskt,  ingen var felfri i klassen, vi fick två ner vi blev precis utanför placering 😃 vilken häst! 

Båstad helgen, lite semester 

Hemma, Ridning åter Ridning 

Mys helg 

Hemma -hoppträning 

Goldie vilar 

Här cumpan


På väg till en träning 

Ny pannband inskaffades ;) från ps 

Lite renovering i stallet, ny färg


 Okt månaden avslutade med en mini semester i Dubai