Talangutveckling i Örebrodistriktet, TUR är Örebro Läns Ridsportförbunds satsning. De vill erbjuda ryttare att ta del av utbildningar, träningar och aktiviteter som hjälper dem att bli ännu bättre.

Hoppning, dressyr, fälttävlan och distans är de grenar som är med i satsningen.
Distriktets 10-12 resultatmässigt mest framgångsrika ryttare kommer att ingå i en Toppgrupp.
I en något större Utvecklingsgrupp planeras plats för 20-25 ryttare med gedigen tävlingserfarenhet.

Jag anmälde mig i hoppgruppen. Blir spännande och se vad det kommer bli av kursen!
Igår var vi på en föreläsning om sists och balans.

 BIRTHE VOGELIUS är legitimerad sjukgymast och författare till boken ”Spänst och harmoni i ryttarens sits”.
Hon driver sin verksamhet i Västerås där hon bland annat tar emot ryttare för sitsanalyser. Birthe har under 10 års tid haft föreläsningar runt om i landet, bla på Strömsholm, på ämnet ”Ryttarens sits och balans”. Hon är en mycket uppskattad föreläsare.

Föreläsningen var intressant, hon berättade om vår kropp hur den hänger ihop med ridningen och vad vi skulle tänka på och gav ut några tips på hur vi ska ändra på oss. Hon berättade också om våra vanligaste brister, de påverkar mycket mer än vad vi tror. Blicken till exempel, många har svårt att titta upp. Man såg stor skillnad på bilderna hon visade hur vår kropp förändras när vi ändrar vår blick punkt.

Föreläsningen höll på i 2,5 timmar.

Det är något jag kommer att eftersträva varje dag att änndra på mina brister.

Min vardag rullar på som vanligt även om regnet bara öste ner som igår och idag. usch tråkigt!
Men snälla Julia hjälpte till mycket idag så det gick mycket fortare.

Flesta hästar fick lätt uteritt sen åkte vi till ridhuset, vi hade planerat ta Goldie och Patron men goldie hade glapp i i ena skon, hovis är iaf bokad imorgon. Och några till får nya skor. Så det blev istället Tochen som fick följa med. Första gången för honom åka till en ny plats och ridas inomhus. Jag älskar honom han skötte sig och var jätte snäll. Kanske för att Patron är en bra ledare haha.