En skön helg med mycket Ridning, alla har varit kanon fina. 

Måste få bukt med Touch, Han ville inte riktigt gå fram till bettet. Man måste typ jobba länge för att få honom att acceptera det riktigt. Det är ju trist tycker jag jag vill han ska gå fram "direkt". 
Det är ingen ide Att tafjsa, han ska fram till bettet ordentligt och spåra, punkt och slut. Han försöker smita undan i början av passet. 

Känns som han är inne i en period nu (trotsålder) med att försöka smita undan . 

Merlin går bra nu med nya medryttaren emelie, jätte kul! Dom hoppade 90 cm igår! Han har aldrig varit lätt häst för någon, man måste lära känna honom ett stund för att förstå och kunna rida honom bra. 

Sen har Tomas snyggat till och fixat ridbanan. Den är platt och jämn nu! Skönt ! <3 han är alltid guld värd, min älskling. Utan honom skulle aldrig stall Ekeby gå så bra som den gör nu ;)
Håller på att skola in patron på kandar nu, har skrittat några rundor på honom med lösa långa tyglar för att han ska vänja sig med två bett. 
Men mitt kandar är egentligen för litet! 

Nu var det dags att börja jobba lite i skritt och trav, lånade bättte passande stångbett av snälla Martina. Så att jag kunde rida mer fast tog bara i bridong tyglar, lät stång tyglar "hänga löst". 
Så småningom kommer jag smyga lite och ta stången ibland i också. 
Så här skolar jag in hästarna med kandaret. 

Jag tycker man inte bara kan sätta på det och pang rida på !
Det är ett "stort steg" att börja med kandar. Hästen som aldrig haft det måste få vänja sig med att ha något extra i munnen.

Även för ryttaren som inte är van med det man måste ha bra motorik och känsla i händerna och har provat ridit med det på äldre välskolad hästar med kandar. För att "veta" hur det ska kännas och ridas.