Jag tycker den här är bättre än halsrem eftersom det är svårare ibland att hinna ta tag i halsremmen om hästen sprallar eller hoppar till men med den här är det mycket lättare sitta kvar i Samma position och redan beredd utan att kunna rycka i munnen på unghästen och utan att behöva sträcka sig fram för att få tag i halsremmen, men visst är den bra om hästen stegrar.

Men jag rider ofta unghästar med lång bog och hals så halsremmen ligger ofta för långt fram.
Jag vill kunna rida som vanligt med bra position och ha redan beredskap hela tiden utan att ha beredskap för att ta till halsremmen om något händer.

Idag jobbade jag med bommar och lite styrketräning på de flesta hästarna, alla skötte sig exemplariskt!
Jag hade två galopp bommar med 18 m mellan, där jag skulle växla x antal språng, jag jobbade mellan 5 -7 galoppsprång.

Touch och baronese jobbade jag mest med 5-6 eftersom de är stora och inte är tillräckligt starka än. Goldie klarade 7 galant, lite fusk tycker jag eftersom hon har kort galopp istället jobbade jag mer på 5 då har hon lite svårare att länga galoppen. Jag försöker ofta jobba med det motsatsen den hästen kan/vill.

Cumpan var busig idag och testade lite, jag satt kvar hela passet. Hade inte planerat att galoppera idag men han gjorde det ändå så jag fick smaka på hans galopp idag, vad stor rund uppförsbacke galopp han har, ska bli spännande med det.
Vi provade skritta över bommar idag det var inga problem han klev över dem snällt.

Hallo! Ett tag sedan sist igen jag skrev något har som vanligt full rulle, önskar ibland att dygnen hade fler timmar, rider 6-9 hästar om dagen och hästarna är ju inne nu på nätterna från betet vilket då brtyder att det blir det några timmar till ut/in släpp plus mockning och fodringar. Hålla lektioner och själv åka iväg på lektioner men skoj skoj !

Sammanfattning från Slutet av september och oktober ;

cloud placerad i LC.Goldie felfritt i sin andra 1 m Start hon kändes förbannat fin! Drog till hinderna på bra sätt och kändes som att hon vill!Gina startade 110 förra helgen, sedan juli. Wow vad hon hoppade ! 4 fel dålig start till ettan. Annars hoppade hon verkligen fint och rund. Den här hästen kan fortfarande utvecklas det förvånar mig faktiskt.

Baronese hoppade oxå fint, hon var lugn och lätt att reglera galoppen men fick 2 ner (8fel) även hunnit tävla dressyr med henne helgen innan det inte lika bra som hennes första start eftersom vi fick några onödiga missar hon tittade till när folk kom in och ut från utgången i läktaren osv

(Bild från en hoppträning med Baronese)Patron oxå tävlat dressyr, finfin ! Men fortfarande ganska ostadig. Fick 61 %.
Men han gick bättre i kumla! Fick 62% även baronese gick bättre tittade inget så fick oxå 62 % hon behöver bli mer ihopriden. Annars fin och jämn uppvisning av de bägge tyckte domaren.

Cumpan går fint nu, trav och skritt runt Ridbanan. Hoppas hinner med galopp och hoppa något språng innan fula vinter biter tag på Ridbanan.

 Touch var ju på sin första p & j för några veckor sedan hoppade felfritt ! Han tittade mer på blommor och flaggor än på hinderna , det chockade mig. Han gått riktigt bra nu på träningar, skoj! Tänkte starta honom nu på riktigt men känns onödigt att lösa licens nu när tävlingssäsongen nästan är slut. Bättre sätta igång till våren och träna ordentligt nu istället.

Linda A / Svarten och Tomas med Touch :) Vart på hopp clinic för Niklas Johnsson, trevlig föreläsning ! Fin häst och en så otroligt väl medveten ryttare som vet själv vad han gör.